Opdrachtgevers over Ouipa

Suzanne Rambags, eigenaar Rambags Coaching, Training & Advies

“Ik ken Wiarda professioneel al vele jaren. We zijn in 2000 samen begonnen bij Arjo Nederland B.V. Wiarda als thuiszorgadviseur en ik als trainer/adviseur bij Corpus B.V. , het trainersbedrijf van Arjo en later een bedrijf met zelfstandige status. Wiarda is na Arjo in 2006 haar eigen bedrijf Ouipa begonnen. Zij heeft een enorme ontwikkeling door gemaakt. Ik kende Wiarda al als oplossingsgericht, mensgericht en praktisch. Haar oplossingen waren er om mensen te helpen, waarbij de kwaliteit van de oplossing en de zelfredzaamheid van de mens voor haar zeer belangrijk zijn. Wiarda heeft zich ontwikkeld tot een strateeg, die mensen verbindt, anders durft te denken en mensen hierin mee kan nemen. Wiarda zet duidelijke lijnen  uit, stelt doortastende vragen, waarbij zij zichzelf ook ter discussie kan en durft te stellen. Haar commitment is groot. Wanneer Wiarda gaat voor een opdracht of missie, wil zij dat de oplossing kwalitatief hoog is en werkt zij resultaatgericht.  Ik zie Wiarda als een pitbull en een adelaar. Wiarda bijt zich vast in haar passie, haar doel en neemt mensen daarna mee op een vernieuwende reis door de lucht om vanuit de lucht (een helikopterview) anders te durven kijken naar de problemen in de organisatie en er mogelijkheden van te maken. Wiarda’s commitment en haar durf de gebaande paden te verlaten en mensen daarin mee te nemen maken haar voor mij professioneel en privé van onschatbare waarde.”

Hélène van Mil, directeur WWZ Haaglanden

“Wiarda is een daadkrachtige, creatieve en innovatieve manager/adviseur die altijd voor kwaliteit gaat. Daarnaast is zij een ondernemend met hart voor de zaak. Vanuit een heldere visie en met humor, is Wiarda in staat gestelde doelen te realiseren en medewerkers en ketenpartners in dit proces mee te nemen. Wiarda staat voor samenwerking en verbinding!”

Esther van Zwol, Associate Partner de Veghte

“Wiarda kan wat anderen beloven. Waarom? Omdat ze passie heeft voor haar opdracht en de mensen. Omdat ze oprecht zoekt naar verbetering en feedback waarbij ze eerlijk is over haar eigen aarzeling, onzekerheid en kunnen. En omdat ze haar vak verstaat.”

Pieta Wilterdink, locatiemanager Huize Meerleven en Bodaan; plaatsvervangend locatiemanager Huis in de Duinen voor Amie (voorheen Zorgcontact)

“Wiarda heeft van april tot en met december 2012 bij ZorgContact op onze locatie Meerleven gewerkt als zorg-en kwaliteitscoach. Als coach heeft Wiarda de medewerkers in de zorg en de afdelingsmanagers, maar ook mij, regelmatig een spiegel voor gehouden. Zij heeft kritische vragen gesteld en ons gestimuleerd om na te denken over de wijze waarop wij onze werkzaamheden (vaak met een dagelijkse routine) oppakken. Wiarda heeft samen met managers en de medewerkers waar nodig verbeteringen ontwikkeld en aangebracht. Wiarda heeft ons met plezier en enthousiasme gecoacht, gesteund en gestimuleerd met een duidelijke en heldere visie op ouderenzorg”

Berry Vissers, algemeen directeur Staffforkids

“Ouipa heeft voor Staffforkids de sollicitatie- inwerkprocedure verder ontwikkeld. Wiarda’s expertise en enthousiasme hebben geresulteerd in een uitgebalanceerde, heldere en duidelijke werving- en selectieprocedure van pedagogische medewerkers en managers.”

Jennie van den Berg, algemeen directeur Jennies Kindercentra

“Wat doe je als directeur van een groeiende mensgerichte organisatie, als je niet alle neuzen meer dezelfde kant op krijgt? Dan zoek je een externe professional die je kan helpen. Die vonden wij in de persoon van Wiarda Panman van Ouipa. Onze eerste indruk van Wiarda was erg positief. Ook onze medewerkers waren te spreken over haar. Die indruk is niet meer weggegaan. Wat heeft Wiarda voor onze organisatie gedaan? Haar eerste taak was om ons MT weer op een lijn te krijgen daar er nogal wat oud zeer zat bij de MT-leden onderling. Wiarda heeft bij een ieder van ons de juiste snaar weten te raken zodat we nu weer het goede in onszelf en van de ander zien. Wiarda is open, stelt gerichte vragen, luistert en vraagt door zonder te oordelen. In het begin dachten we:” Wat moeten we hiermee?” maar uiteindelijk kwamen we tot de ontdekking dat onze sessies met Wiarda zeer belangrijk voor ons zijn. Ze heeft ons heel veel handvatten gegeven. Voorlopig houden we Wiarda als steuntje in de rug om onze goede richting te kunnen behouden, met het uiteindelijke doel om het helemaal zelf te kunnen. Binnenkort gaat Wiarda door middel van teamcoaching met onze medewerkers aan de slag zodat zij hechte teams gaan vormen en onze visie kan beklijven bij onze medewerkers. Ze mag dus nu haar kwaliteiten ook op onze medewerkers loslaten.”

Anette de Lange, gemeente-archivaris gemeente Gemert-Bakel over Sparren op Niveau!

Tijdens Sparren op Niveau! hebben vooral intensief gesproken over communicatie: een onderwerp met veel facetten. Om je eigen problemen uit te leggen aan mensen voor zie jouw werksituatie relatief nieuwe materie is, is zeer verhelderend. Het laat je de verschillende aspecten van jouw probleem benoemen. Als je denkt  dat je je jouw punt goed kan uitleggen omdat je de materie beheerst, think again! Ook het meedenken met de ander, het vragen stellen om een beeld te krijgen, was zeer inspirerend. Hierbij zijn weer eens competenties afgestoft, die in het eigen vakgebied minder aangesproken worden. Bovendien ga je naar huis met tips over de aanpak van je eigen casus. Een boeiende en inspirerende bijeenkomst!”

Agnes Vossen, algemeen directeur Stichting Willemijntje Kinderopvang

“Ik vind onze samenwerking voor de organisatie, maar ook voor mij persoonlijk, erg waardevol”

Margot Ploumen, MP Organisatie & Communicatie Advies over de Ouipa-lentewandeling

“Met Wiarda op pad is als een ontdekkingsreis. Tijdens onze wandeling mogen we genieten van een zeer afwisselend landschap van weiland, bos, heide tot ven. Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens deze eerste echte lentedag. Het is vooral genieten van de mooie omgeving; een bron van inspiratie. De gesprekken lopen vanzelf net zoals de wandelaars. Wiarda is onze gids die je op een ongedwongen manier meeneemt op een van haar favoriete routes. Bovendien weet ze veel van flora en fauna. Ik kijk al uit naar de volgende ontdekkingsreis. “

Nathaly van Grinsven, Buro Zizo over Latent Talent

“Wiarda Panman liet mij met Latent Talent nadenken over mijn talenten. Mijn talenten als kind en als de vrouw die ik nu ben. Wat doe ik met die talenten? Waar zet ik ze voor in? En in welke rollen gebruik ik ze? Een verfrissende, positieve en prikkelende wijze om over jezelf na te denken. Wiarda begeleidde het proces door het stellen van inspirerende vragen. Uiteindelijk heeft zij een bijzonder en treffend profiel van mij geschetst waarin mijn talenten helder worden. Deze talenten heeft Wiarda heel mooi gepresenteerd en gegroepeerd door middel van Prezi. Ook is nu helder in welke hoek ik wat minder talenten hebt en dat de bijbehorende activiteiten voor mij minder vanzelfsprekend zijn. Ook dat besef levert mij op dat ik daar extra alert op ben en systemen probeer te ontwikkelen zodat ze geen valkuil worden! Fantastisch om zo’n positief traject te doorlopen. Het geeft je zelfvertrouwen een lekkere boost!”

Carla Broekman, de Kwaliteitpraktijk over de Ouipa-lentewandeling

“Ik vond de lentewandeling een heel gezellige wandeling, even weg van alle beslommeringen. Gewoon de wandelschoenen aan en op een mooie dinsdagochtend, met het voorjaar in de lucht, heerlijk de omgeving verkennen.Het voelt een beetje als spijbelen. Iedereen aan het werk en zelf heerlijk genieten van de frisse natuur.Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Mensen die je anders niet zo snel zou tegen komen en met wie je van gedachten kunt wisselen over werk en het ZZP-bestaan. Vanuit welke branche dan ook, er zijn altijd raakvlakken. Voor herhaling vatbaar!”

Agnes Haverkort, Avenue Makelaars

“Als je Wiarda leert kennen sta je tegenover een vrolijke, vriendelijke vrouw met een openheid die kenmerkend gaat worden voor haar hele omgang. Wiarda heb ik leren kennen bij Entre Jeunes, een vrouwennetwerk. Zij is daar volledig op haar plaats als bestuurslid en gastvrouw van startende ondernemende vrouwen. Bij de borrel na een bijeenkomst heb ik me laten ontvallen dat ik in mijn bedrijf mijn relatiebeheer nog niet op orde heb. Dit is voor mijn bedrijf wel een belangrijk onderdeel. Wiarda heeft dat opgepikt en spreekt mij daar later op aan en nodigt mij uit voor een gesprek. Zij is in het maken van de afspraak doortastend en duidelijk. Dit komt ook terug in het gesprek dat wij voeren. Zij luistert en krijgt door haar vraagtechniek heel duidelijk de kern van de zaak op tafel. Als ik vervolgens een samenvatting en een start van een actieplan krijg toegestuurd dan is dat heel herkenbaar. Ik heb Wiarda en daarmee Ouipa ervaren als een professionele, doortastende en meedenkende partner in een zakelijk proces.”

Wendel Greve, Greve en Koning Talentontwikkeling:

“Wiarda werkt zeer enthousiast en is gedreven.”

Ouipa

's-Hertogenbosch

06 20 84 43 74

info@Ouipa.nl

 Ouipa op Twitter

© 2018 Ouipa