Over Wiarda Panman

Wiarda studeerde in 1996 af aan de Universiteit van Maastricht. Ze werkte tot 2006 in het vakgebied waarvoor ze was opgeleid: Bewegingswetenschappen. Ze deed in die 10 jaar veel ervaring op in de organisatie van thuiszorg, ziekenhuis- en ouderenzorg. In 2006 gooide Wiarda het roer om: Ouipa werd haar eigen bedrijf.

Wiarda houdt van Scandinavische en Britse thrillers (zowel boeken als films), tuinieren, wandelen, reizen en de natuur.  Qua muziek heeft zij een brede smaak: van symfonische rock, grunge en pop terug naar de klassiekers als Bach en Mozart.

In 2016 werd Wiarda (hobby-)imker. Sindsdien volgt zij de overeenkomsten tussen organisatie-ontwikkeling en de ontwikkeling van een bijenvolk op de voet. Wiarda is toekomstig bestuurslid van imkervereniging Sint Ambrosius in 's- Hertogenbosch.

Sinds 1997 woont Wiarda samen met Jaco van Duivenboden (senior adviseur E-Health NICTIZ). Samen hebben ze 2 kinderen: Naomi (2002) en Tobias (2006).


Over Ouipa

Ouipa spreek je uit als [wi]-[pa] en is afgeleid van de voor- en achternaam van Wiarda. Het logo is een uit elkaar gehaalde Yin Yang. Dit symboliseert disbalans, disharmonie.  Want Wiarda werkt nooit in organisaties of teams die in balans of harmonie zijn: er is altijd iets aan de hand. En dat onderscheidt haar van andere professionals: het is Wiarda's passie om als een spin in het web midden in de hectiek, dynamiek en ook problematiek (samen) te werken in onderzoek en aan oplossingen. Daarom noemt Ouipa zich ook ~organisatie-dokter~

Ouipa heeft de afgelopen jaren voor zeer diverse opdrachtgevers gewerkt aan professionalisering en vakmanschapsontwikkeling in de zorgsector. Daarnaast heeft Ouipa veel tot stand gebracht in de decentralisatie van het sociaal domein, zowel aan de kant van gemeenten als aan de kant van zorgaanbieders en sociale wijkteams.

Ouipa focust zich ook steeds op de eigen ontwikkeling. Sinds de start in 2006 ontwikkelde Ouipa zich onder andere in oplossingsgerichte coach- en managementtechnieken, organisatiediagnose, interventiemanagement, KaiZen en Rijnlands organiseren. In 2018 sloot Ouipa het Women Directors Program van het TIAS met succes af.


Ouipa's boekenplank - onder meer Het Rijnland boekje, KaiZen, Ricardo Semler en jaargangen Slow Management.

Ouipa in bestuur - algemeen bestuurslid van het landelijke netwerk 'De Maatschappij'- departement Oost Brabant.

Een uitgebreid CV kun je opvragen door Wiarda te bellen. Of kijk op Wiarda's LinkedIn profiel.

Trefwoorden die opdrachtgevers gebruikten om Wiarda te beschrijven


vakvrouw, positief, tactvol, gedreven, betrokken, betrouwbaar, constructief, analyserend, competent, respectvol, integer,  zorgzaam, volhardend, enthousiast, people manager